Wykonanie

Dzień dobry słoneczka. Zapraszam was dzisiaj na pyszne śniadanko. Na prośbę kilku osób, które muszą być na diecie bezglutenowej przygotowałam takie placki
śniadaniowe. Są bardzo łatwe do zrobienia i pyszne, dodałam do nich
jabłko, ale można zrobić bez lub dodać inne
owoce. Takie placki są super pomysłem na zdrowe śniadanie, można je zabrać ze sobą do pracy lub dać dzieciom do szkoły. Naprawdę polecam. Możecie je także przygotować w wersji z glutenem zastępując
mąkę migdałową mąką pszenną i dać zwykły
budyń i proszek.Zapraszam i życzę miłego dnia i smacznego.Składniki:- 250 g
twarogu półtłustego- 3
jajka- 4 łyżki erytrytolu (lub
cukru jaki macie)- 2 opakowania budyniu
czekoladowego bezglutenowego (90 g)- 1 łyżeczka
proszku do pieczenia bez glutenu- 4 czubate łyżki
mąki migdałowej- 1 duże
jabłko- 1 łyżeczka
cynamonu-
olej kokosowy do smażeniaDo miski wkładamy
twaróg, dodajemy
jajka, erytrytol, budynie,
proszek do pieczenia,
mąkę migdałową,
cynamon - wszystko razem miksujemy blenderem, aż masa się dobrze połączy ze sobą.
Jabłko obieramy i kroimy na małe kawałki i dodajemy do ciasta, mieszamy łyżką.Rozgrzewamy patelnię - i tu od razu uwaga - nie rozgrzewajcie patelni bardzo mocno, placki smażymy na małym ogniu pod przykryciem, są dość delikatne. Dodajemy odrobinę
oleju kokosowego i łyżką nakładamy porcję ciasta, smażymy na małym ogniu pod przykryciem, musicie dać plackom czas, aby na małym ogniu się ładnie usmażyły.

