Wykonanie

Leniwe poranne dzień dobry. Jeszcze pod oczami chowa się sen, jeszcze się przeciągam pod kołdrą i nie za bardzo mam ochotę z niej wychodzić. Jeszcze promienie słońca próbują tańczyć swój taniec na mojej twarzy.
Pies gdzieś obok chrapie. Wstaję - zrobię wam pyszne śniadanie. Wstawiam ekspres na
kawę, chłonę jej świeżo zmielony zapach, spieniam
mleko. W misce mieszam składniki śpiewając cicho pod nosem, ale cicho, bo jeszcze ktoś usłyszy moje zawodzenie.Smażę placki, ozdabiam je kolorowymi
malinami i kawałkami
czekolady, oblizuje palce i niosę tacę do łóżka. Pobudka, czas wstawać i powitać ten cudowny dzień. Takie małe przyjemności.Was także zapraszam, placków wystarczy dla każdego, dla ciebie również.Cudownego dnia.Składniki:- 250 g
twarogu półtłustego- 3
jajka- 4 łyżki erytrytolu (lub
cukru jaki macie)- 2 opakowania budyniu
czekoladowego (90 g)- 1 łyżeczka
proszku do pieczenia- 4 czubate łyżki
mąki migdałowej- 50 g
czekolady gorzkiej-
maliny-
olej kokosowy do smażeniaDo miski wkładamy
twaróg, dodajemy
jajka, erytrytol, budynie,
proszek do pieczenia,
mąkę migdałową - wszystko razem miksujemy blenderem, aż masa się dobrze połączy ze sobą.
Czekoladę siekamy na małe kawałki i dodajemy do ciasta, mieszamy łyżką.Rozgrzewamy patelnię - i tu od razu uwaga - nie rozgrzewajcie patelni bardzo mocno, placki smażymy na małym ogniu pod przykryciem, są dość delikatne. Dodajemy odrobinę
oleju kokosowego i łyżką nakładamy porcję ciasta, smażymy na małym ogniu pod przykryciem, musicie dać plackom czas, aby na małym ogniu się ładnie usmażyły.
