Wykonanie
Cześć! Dawno nic nie publikowałam, ale sytuacja w
kraju, delikatnie mówiąc, nie zachęcała do tworzenia nowych przepisów. Pandemia, coraz więcej zakażeń, kolejne obostrzenia, strajk kobiet i najgorsze: fala nienawiści, płynąca z każdej strony. Jednym słowem, kaszana! I tak narodził się pomysł na ten przepis – kanapka KASZANA FOREVER. Mój sposób na strajk. Może też się przyłączycie? A komu polecam ten przepis?Osobom, które nie mogą, nie chcą lub po prostu boją się wyjść na ulicę, ale chcą wesprzeć #strajkkobietOsobom, które tęsknią za sezonem grillowym i normalnością #jeszczebędzieprzepięknieOsobom żądnym
krwi… z
kaszanki #jarekcheszrozlewukrwizjedzkaszankęOsobom, którym zabrakło
polskich jabłek. Polska
cebula równie dobrze robi na odporność #cebulakrzepiKobietom, które mają dość poświęcania się dla facetów i stania godzinami przy garach. Podsyłajcie im ten przepis #samsobiezróbkanapkiI w końcu. Mężczyznom, którzy wspierają swoje partnerki #japobruszęatypoczywajKażdy z tych powodów jest dobry. Dbajcie o siebie, szanujcie się i
róbcie kanapki 😉 A ja postaram się wrócić do regularnego publikowania 🙂SKŁADNIKI
masłopodłużna
bułka, 1 szt.
cebula, 2 szt.
sólocet balsamiczny, 1/2 łyżki
miód, 1/2 łyżki
czosnek, 2 ząbki
kaszanka, 2 szt. (ok. 200 g)
pieprz czarnymusztarda francuska
musztarda miodowaSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Bułkę przekroić na pół i zarumienić na
maśle.
Cebulę pokroić w piórka. Smażyć około 10 minut na
maśle na delikatnym ogniu. Kiedy zmięknie, wlać
ocet i
miód. Smażyć jeszcze 2 minuty. Przełożyć na talerz.Kolejną porcję
masła roztopić na tej samej, nieumytej patelni. Zarumienić drobno posiekany
czosnek. Dodać
kaszankę, łyżeczkę
musztardy francuskiej i
pieprz. Chwilę podsmażać.W międzyczasie
bułki posmarować cienką warstwą
musztardy miodowej, a następnie francuskiej. Na każdej połówce
pieczywa rozłożyć równomiernie
kaszankę, a na wierzchu skarmeiizowaną
cebulę.


