Wykonanie
SKŁADNIKI / 2-3 porcje
kasza bulgur, 150 g
wędzony boczek, 150 g
cebula, 1 mała
czosnek, 2 ząbki
marchewka, 150 g
czerwona papryka, 150 g
bakłażan, 150 g
sól,
pieprz czarny,
pieprz cayenne,
zioła prowansalskieSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Kaszę ugotować w osolonej wodzie.
Boczek i wszystkie warzywa pokroić w drobną kosteczkę.Najpierw do garnka wrzucić
boczek. Kiedy delikatnie się zarumieni dodać
cebulę i
czosnek. Po chwili wsypać
marchewkę. Kiedy zmięknie, dodać
paprykę. Po chwili wrzucić kosteczki
bakłażana. Przyprawić.Na koniec warzywa wymieszać z
kaszą. W razie potrzeby ponownie przyprawić. Danie powinno być lekko pikantne.

