ßßß Cookit - przepis na Surówka z kapusty pekińskiej: słodko - ostra.

Surówka z kapusty pekińskiej: słodko - ostra.

nazwa

Wykonanie

Jest to ulubiona surówka w moim domu. Robię ją często kiedy mamy gości na obiedzie, bo jest sprawdzona i nie spotkałam osoby która by powiedziała, że jej nie smakuje. Kapusta, słodka papryka, marchew i kukurydza przełamana smakiem czosnku i ostrego pieprzu. Idealna kompozycja smakowa! Polecam.
Składniki:
- średniej wielkości główka kapusty pekińskiej
- puszka kukurydzy konserwowej
- 2 duże marchewki
- papryka czerwona słodka
- majonez - 3 duże łyżki
- sól, czarny pieprz, pieprz cayenne - po szczypcie
- płaska łyżeczka czosnku granulowanego
Wykonanie:
Kapustę przekroić na 4 części, drobno pokroić. Posolić i odstawić na chwilę by kapusta zmiękła. Kukurydze odsączyć, marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach a paprykę pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki ze sobą połączyć, dodać przyprawy i majonez. Dokładnie wymieszać.
Smacznego!
Źródło:http://www.poezja-smakow.com/2014/04/surowka-z-kapusty-pekinskiej-sodko-ostra.html