ßßß
2 woreczki kaszy pęczak (po 100 gram każdy)0,5 kg piersi z kurczaka2 cukinie3/4 puszki kukurydzy1 papryka czerwona2 pomidory1 cebula3 łyżki koncentratu pomidorowegoPieprz czarny, sól himalajska, zioła prowansalskie, pieprz cayenneŁyżka oleju rzepakowegoPrzygotowanie:Cebulę i paprykę pokroiłam drobno i podsmażyłam na oleju rzepakowym. Dodałam kurczaka i smażyłam aż kurczak przestał być surowy. Następnie dodałam kukurydzę i pokrojoną w pół-plasterki cukinię, przyprawiłam. Po kilku minutach dodałam jeszcze obrane i pokrojone w kostkę pomidory. Dusiłam pod przykrywką, aż warzywa zmiękły i na koniec dodałam koncentrat pomidorowy.Kaszę pęczak ugotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu i wymieszałam z przygotowanym sosem warzywnym. Tak powstało danie jednogarnkowe idealne na lato. Dodam, że teraz najlepsza jest pora na takie leczo, bo nie jest to danie kosztowne (cukinia, pomidory i papryka są przecież teraz najtańsze i warto korzystać :) ) Smacznego.