Wykonanie

Składniki:25 dag
piersi z kurczaka1
papryka2 łyżki
koncentratu pomidorowego1 puszka pokrojonych
pomidorów1 puszka
czerwonej fasoli1 puszka
kukurydzy1
cebula500ml
bulionu mięsnegopieprz cayennesól,
pieprz czarny mielony
zioła do posypania3 łyżki
oliwyNa patelni przesmażyć piórka
cebuli, nie rumienić.Dodać
mięso i
paprykę pokrojone w paski .Smażyć chwilę, wlać koncentrat i
pomidory z puszki. Zagotować. Dorzucić dobrze odsączoną
fasolę i
kukurydzę.Wlać
bulion, doprawić
pieprzem cayenne,
solą i
pieprzem czarnym świeżo zmielonym.Gotować na małym ogniu 15 min. Posypać
ziołami np.
tymiankiem,
pietruszką.Wersja dla wegetarian bez
mięsa, też bardzo smaczna, z
bagietką lub bez.przygotowanie10min, gotowanie20min,składniki na 5porcji.