Delikatne, z puszystym białym środkiem kotlety z młodychziemniaków. Pierwszy raz dodałam słodką śmietankę i jestem miło zaskoczona smakiem. Do kotletów obowiązkowo świeży koperek. Polecam spróbowaćSkładniki: 1 kg ugotowanych młodychziemniaków200 ml. słodkiej śmietanki 30%1/2 pęczka koprusól,pieprz1 jajko4 łyżki mąki pszennej4 łyżki mąki ziemniaczanejsmalec lub olej do smażenia Przygotowanie: Ziemniaki przecisnąć przez praskę, wlać słodką śmietankę, wbić jajko.Doprawić solą i pieprzem.Całość dokładne zblendować.Do powstałego puree wsypać mąki, ugnieść odchodzące od dłoni ciasto.( W zależności od ziemniakówmąki można dodać mniej lub więcej)Z ciasta, nawilżonymi dłońmi formować owalne kotlety.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano z obu stron.Smacznego