ßßß Cookit - przepis na Młode marchewki gotowane na parze z rukolą i fetą

Młode marchewki gotowane na parze z rukolą i fetą

nazwa

Wykonanie

Przepyszne połączenie rukoli, słodkich młodych marchewek oraz słonej fety z dodatkiem pikantnego oleju. Danie idealnie sprawdzi się na kolację lub lekki obiad. Możemy podać je jako dodatek do mięs i ryb z grilla.
Składniki: 1 kg młodych marchewek
500 g rukoli
100 g sera feta
olej rzepakowy z płatkami chili lub w wersji łagodnej oliwa z oliwek
świeżo mielony pieprz cytrynowy Przygotowanie: Marchewki cienko oskrobać, umyć.
Gotować na parze do miękkości.
Fetę pokruszyć.
Na talerze wyłożyć porcję rukoli oraz parę marchewek.
Danie polać olejem z płatkami chili lub w wersji łagodnej oliwą z oliwek, oprószyć świeżo mielonym pieprzem cytrynowym.
Wierzch posypać pokruszoną fetą.
Sałatkę podawać jako dodatek do mięs czy ryb lub jako samodzielne danie.
Smacznego
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/mlode-marchewki-gotowane-na-parze-z-rukola-i-feta