ßßß Cookit - przepis na Bigos z czerwonej kapusty na słodko

Bigos z czerwonej kapusty na słodko

nazwa

Wykonanie

Składniki :
mała główka czerwonej kapusty
1 cebula
1 szklanka czerwonego wytrawnego wina
1-2 goździki
2-3 łyżeczki octu jabłkowego
smalec, u mnie gęsi
cukier, sól, pieprz
Przygotowanie:
Kapustę obrać ze zwiędłych liści, poszatkować
Wrzucić do garnka i zalać wrzątkiem, odcedzić na sicie, pokrojoną cebulę przesmażyć
Kapustę wrzucić do garnka, zalać winem i niewielką ilością wody, dodać goździki, cukier, pieprz, sól do smaku, przesmażoną cebulę, gotować do momentu by kapusta pozostała jędrna. (u mnie ok.30 min.)
Smacznego.
Źródło:http://prostepotrawy.blogspot.com/2019/12/bigos-z-czerwonej-kapusty-na-sodko.html