ßßß

Składniki: 1,5 kg szynki wieprzowej w kawałkusłodka papryka mielonaostra papryka mielonaczosnek granulowanynaturalna przyprawa uniwersalnawiórki masła śmietankowegoJarzyny:4 marchewki2 pietruszki1 cebula1 por-białą cześćsól,pieprz200g. koncentratu pomidorowego Pudliszkimasło klarowane do smażenia Przygotowanie: Mięso umyć osuszyć, odciąć nadmiar tłuszczu.Szynkę ponacinać do połowy w dość grube plastry,oprószyć z każdej strony przyprawami.Jarzyny: Warzywa obrać, umyć. Marchewki zetrzeć na tarce, cebulę i pora pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać masło klarowane, smażyć warzywa do miękkość w między czasie dokładając masło.Przyprawić solą i pieprzem, dodać koncentrat pomidorowy Pudliszki , wymieszać.Jarzynami napełnić kieszonki szynki.Miso umieścić w naczyniu żaroodpornym, na wierzchu położyć wiórki masła.Piec 90 min w piekarniku nagrzanym do 180st.W między czasie, parokrotnie podlewać mięso wytworzonym podczas pieczenia sosem.Podawać np. z młodymi ziemniakami z koperkiem i ulubioną sałatką.





Smacznego#Pudliszki