Wykonanie

Dzień dobry kochani. Mam dzisiaj dla was przepis na super owsiankę pieczoną. Do jej przygotowania zainspirowała mnie Aurelia z zajrzyj_mi_w_talerz. Bardzo lubię owsianki i taka owsianka świetnie się wpisuje w moją dietę pcos, dietę z niskim indeksem glikemicznym. Jest bardzo łatwa w przygotowaniu i pyszna, ja upiekłam całą blaszkę i miałam posiłek na trzy dni. Koniecznie spróbujcie takiej wersji. W zasadzie możecie ją dowolnie modyfikować, dodać zamiast erytrytolu zwykły
cukier lub
miód, dodać inne
owoce, zwykłe
mleko. Zapewniam, że będzie pysznie i zdrowo. Życzę wam smacznego i miłego dnia.Składniki:- 150 g
płatków owsianych- 250 g
twarogu półtłustego- 2
jajka- 1 łyżka erytrytolu (można dać zwykły
cukier lub
miód)- 2
jabłka- 1
gruszka- 1 łyżeczka
cynamonu- 150 ml
napoju kokosowego- garść
płatków migdałówDo miski wbijamy
jajka,
napój kokosowy i dodajemy
twaróg. Miksujemy blenderem na gładką masę. Następnie dodajemy
płatki owsiane, erytrytol,
cynamon i
płatki migdałów. Mieszamy wszystko łyżką i odstawiamy na chwilkę, aby
płatki napęczniały.
Jabłka i
gruszkę obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do masy i mieszamy.Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy masę i wyrównujemy. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni, grzanie góra-dół przez 40 minut.Gotową owsiankę kroimy na kawałki. Przechowujemy w lodówce.