Wykonanie
Składniki :Ja wykorzystałam resztkę ciasta do
chałki tu przepis Przepis na
chałkę .Żeby nie przesadzić z ilością wystarczy zrobić ciasto z 1/3 składnikówMasa dyniowa:2 szklanki dynigarstka wiórek
kokosowych3 łyzki
cukrucynamon (wg uznania)łyżka
miodu1 kwaśne
jabłkoJeśli masa zostanie resztę możemy zużyć do ciasta
dyniowego lub wsadzić w słoiki
Wykonanie:
Dynie mieszamy ze wszystkimi składnikami i gotujemy aż zmięknie.
Ciastem wylepiamy formę do muffinek wkładamy do pieca na 10minPo podpieczeniu nakładamy masę
dyniową i przykrywamy szczelnie cienkimi plackami z surowego ciasta
Lub kroimy w paseczki i dekorujemy jak szarlotkę. Smarujemy
mlekiem Pieczemy 15-20 minut.Muffinki po upieczeniu posypujemy
cukrem pudrem i malujemy
barwnikiem spożywczym wymieszanym z
wodą i
cukrem pudrem.