Jedna porcja ma ok. 330 kcalSkładniki na ciasto:150 g otrębów owsianych50 g płatków migdałowych3 łyżki miodu50 g masła1 jajkoDo wysmarowania foremek:masłogarstka płatków owsianychSkładniki na nadzienie:2 jabłka1 gruszka2 gałązki rozmarynu3 łyżki mioducynamonłyżeczka masłałyżeczka soku z cytrynyPrzygotowanie nadzienia:Siekamy rozmaryn i podsmażamy go na łyżeczce masła.Owoce obieramy ze skóry i kroimy w cząstki.Do podsmażonego rozmarynu dodajemy jabłkai gruszkę.Następnie dodajemy miód oraz wyciskamy łyżeczkę cytryny. Całość smażymy do momentu aż miód się skarmelizuje a owoce zarumienią.Przygotowanie ciasta:Do otrębów owsianych dodajemy płatki migdałowe.Następnie dodajemy masło, miód oraz wbijamy jajko. Następnie wszystko dokładnie mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy. Najwygodniej jest wszystko wymieszać ręką.Przygotowanie foremek do pieczenia:Foremki smarujemy masłem i obsypujemy płatkami owsianymi.Do tak przygotowanych foremek wkładamy nasze wcześniej usmażone w rozmarynie i miodzie owoce i obsypujemy cynamonem. Następnie na jabłka nakładamy ciasto [ z górką :) ]Tak przygotowaną szarlotkę wkładamy na 15 minut do nagrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika.SMACZNEGO!