Wykonanie

Macie w lodówce kawałek
sera, może być lekko obeschnięty, i 2-3 ugotowane ziemniaki?Jeśli tak, to już możecie pomyśleć o takich kotlecikach :)
Ryż można pominąć, ewentualnie dodać jak będzie potrzeba
bułki tartej.Składniki :2 średnie zmielone
ziemniakiok. 10 dag startego
żółtego sera1
jajko2 łyżki ugotowanego
ryżunatka pietruszkisól,
pieprz czarny, ostra
czerwona paprykaolej do smażenia

Przygotowanie:Składniki połączyć, dokładnie wyrobić, doprawić do smakuFormować małe, podłużne kotleciki, obtaczać w
bułce ( można również w rozmąconym
jajku) i smażyć na gorącym tłuszczuObsmażyć z obu stron na rumiano, do przekładania używałam szerokiej
łopatki, łatwiej odchodziły od powierzchni patelni. Wyszło mi 7 kotlecików.

Takie kotlety można świeżo podać tylko np, z zarumienioną
cebulką, ewentualnie z
sosem pomidorowym lub
grzybowym.Smacznego!