Wykonanie
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu króluje praktycznie w każdym polskim z domu i zdecydowana większość z Was ją doskonale zna, prawda? 🙂 Jednak w każdej rodzinie przygotowuje się ją trochę inaczej. Jedni dodają do sałatki
pora, drudzy
kukurydzę, a jeszcze inni nie dodają na przykład
jabłka. Przepis na taką
sałatkę warzywną jest więc jest dość uniwersalny, do modyfikowania, w zależności od tego jakie składniki lubimy najbardziej. Pamiętajcie, aby kolejnym razem, kiedy będziecie gotować rosół, włożyć do niego trochę więcej warzyw, aby następnie zrobić sobie pyszną kolację czy śniadanie, właśnie w takiej formie 🙂 Zapraszam po mój przepis! Smacznego!Zobacz też:Sałatki na imprezę – 12 sprawdzonych przepisów10 przepisów na smaczne i pożywne sałatkiPorcji: 4 Czas gotowania: 15 minutSkładniki2 duże
marchewki z rosołu1
pietruszka z rosołu1/4
selera z rosołu2
jajka3 średnie
kiszone ogórki1
jabłko1/2 puszki
zielonego groszkumała
cebulka5-6 łyżek
majonezusól i
pieprz do smakuPrzepis1
Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę. Warzywa z rosołu,
ogórki, obrane
jabłko oraz
cebulkę kroimy w kostkę.2Wszystko razem mieszamy i dodajemy
groszek oraz
majonez. Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.