ßßß
Rydze oczyścić z piachu i innych zanieczyszczeń, pokroić na mniejsze kawałki (ćwiartki, połówki).
Cebule obrać i pokroić w półplasterki.
W niedużym garnku rozgrzać 1 łyżkę oleju, podsmażyć cebulę.
Wątróbkę wyjąć z mleka, osuszyć ręcznikiem papierowym, obtoczyć w mące.
Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju, na nim obsmażyć każdy kawałek wątróbki z obu stron – po 2 minuty każdej strony.
Wątróbki przełożyć do cebuli. Dodać gorącą wodę.
Na patelni ponownie rozgrzać 1 łyżkę oleju i na nim obsmażyć rydze, przełożyć do garnka.

Doprawić solą i pieprzem, powoli gotować przez ok. 3 minuty.
Drobiowa wątróbka z rydzami może byś podawana z kaszami lub gotowanymi ziemniakami, ja poddaję ją również na placku ziemniaczanym .
Smacznego!