ßßß Cookit - przepis na soczysta wątróbka z cebulką

soczysta wątróbka z cebulką

nazwa

Wykonanie

Ot taki szybki i smaczny obiadek, wątróbka jest soczysta i nie wysuszona, do tego ta duszona cebulka, mniam :)
400 gram wątróbki drobiowej
2 duże cebule
1 szklanka mąki pszennej do obtaczania wątróbki
sól, pieprz
około 0,5 szklanki wody
Wątróbkę umyć, osuszyć.
Cebule pokroić na talarki.
Wątróbkę obtoczyć w mące, kłaść na rozgrzany olej, podsmażyc około 5 minut, potem dodać cebulkę, przyprawy, kiedy wątróbka zacznie się smażyć (pryskać) dolać wodę i poddusić wszystko razem około 10 minut, żeby sos się zredukował, przyprawić solą i pieprzem, podawać z pieczywem, ziemniakami i dowolną surówką.
Źródło:http://zcukrempudrem.blogspot.com/2013/09/soczysta-watrobka-z-cebulka.html