ßßß Cookit - przepis na wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkiem

wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkiem

nazwa

Wykonanie

Obiad szybki i bardzo smaczny :)
400 gramów wątróbki drobiowej
3/4 szklanki mąki pszennej do obtaczania
2 duże cebule
1 duże lub dwa małe kwaśne (koniecznie) jabłka
sól, pieprz
Wątróbkę umyć, osuszyć.
Cebule pokroić na talarki. Jabłko w kosteczkę (można obrać skórkę, można zostawić).
Wątróbkę obtoczyć w mące, kłaść na rozgrzany olej, podsmażyć około 5 minut, potem dodać cebulkę, jabłko, kiedy wątróbka zacznie się smażyć (pryskać) dolać 0,5 szklanki wody i poddusić wszystko razem około 10 minut, żeby sos się zredukował.
Wątróbkę podałam z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty .
Źródło:http://zcukrempudrem.blogspot.com/2014/03/watrobka-drobiowa-z-cebulka-i-jabkiem.html