ßßß
Cookit - przepis na Żeberka duszone z fasolką szparagową
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Żeberka duszone z fasolką szparagową
Składniki
Cebula
Fasola szparagowa
Natka pietruszki
Papryka ostra
Papryka słodka
Pieprz
Smalec
Sól
Żeberka
Wieprzowina
Przyprawy
Wykonanie
Wyśmienite
żeberka
duszone z
fasolą szparagową
w sosie własnym. Danie dość kaloryczne ale warte spróbowania.Bardzo dobrze smakuje z gotowanymi
ziemniakami
lub
kaszą
.W sezonie letnim polecam oczywiście świeżą
fasolkę szparagową żółtą
bodź zieloną zaś w zimę jak najbardziej możemy użyć
fasolki
mrożonej – wyjdzie równie pysznie
Składniki:1 kg
żeberek
w pasku
przyprawa
do
wieprzowiny
słodka papryka
ostra papryka
2
cebule
smalec
do smażenia0,5 kg
fasolki szparagowej
4 łyżki posiekanej
natki pietruszki
sól
,
pieprz
Przygotowanie:
Żeberka
umyć, osuszyć, podzielić na porcję ( np. w każdym kawału po dwie kostki)
Mięso
oprószyć
przyprawą
do
żeberek
, słodką i
ostrą papryką
.Obraną
cebulę
pokroić w piórka.Na patelni rozgrzać
smalec
, zrumienić
żeberka
z obu stron wraz z
cebulą
.
Fasolkę szparagową
umyć, odciąć końce, dodać do
mięsa
.Danie podlać
wodą
do wysokości składników.Dusić około 60 min na minimalnym gazie.W
między
czasie doprawić
solą
,
pieprzem
i
natką pietruszki
.
Smacznego
Źródło:
http://www.szczyptachili.pl/zeberka-duszone-z-fasolka-szparagowa
Przepisy powiązane
Karkówka z boczniakami i musztardą francuską
GRILLOWANE CEVAPCICI
Żeberka w coca coli
Schabowy wg Magdy Gessler
Żeberka z marynaty musztardowo-miodowej
Składniki powiązane (0)