Wykonanie
            Specjał z Chorwacji!

500 dkg zmielonego 
mięsa wieprzowego
wymieszałam z drobno pokrojoną,podsmażoną w kostkę 
cebulą.

Dodałam trzy przeciśnięte przez praskę ząbki 
czosnku,trochę więcej niż pół paczki 
przyprawy do cevapcici,
sól, 
pieprz, 
słodką paprykę i ze trzy łyżki 
oleju.
 jajko
jajko
Można również dodać kilka kropel 
magii i 
sosu Tabasco.Wszystko dobrze wymieszałam przez około15 minut i odstawiłam na godzinę do lodówki.Z 
mięsa uformowałam nieduże,podłużne kotleciki,które nadziałam na patyczki do szaszłyków.

Układałam na rozgrzanej patelni grillowej i smażyłam około 10 minut częstoobracając aż przybrały piękną złotobrązową barwę.Te typowo bałkańskie danie jest szybie w wykonaniu.Można je podawać z surówkami i sosem typu tzatziki.Smacznego!
