ßßß
SKŁADNIKI;1 kg mięsa wieprzowego pokrojone w grube kostki2 - 3 cebuleprzyprawa do szaszłykacurrymajeranekolejpieprzsól2 opakowania Fix curry do kiełbasekrękaw do pieczeniapatyczki do szaszłykówPRZYGOTOWANIE:
Przygotowujemy produkty, kroimy cebule w grube paski, mieszamy przyprawy - każdej przyprawy około 1 łyżeczki.
Nadziewamy szaszłyki mięso, cebula, mięso na przemian. Układamy na misce i polewamy delikatnie olejem i posypujemy przyprawami. Czekamy pół godziny aż mięso naciągnie przyprawami. Po tym czasie układamy ostrożnie w rękawie i zamykamy. Pieczemy w piekarniku 200C około 1 godziny.
Po upieczeniu wyjmujemy delikatnie szaszłyki do naczynia żaroodpornego i gotujemy sos Fix.
Ugotowanym sosem zalewamy szaszłyki i wstawiamy do piekarnika na około pół godziny w temperaturze 175C. Co jakiś czas sprawdzamy, można przykryć folią aluminiowa.SMACZNEGO !!!