Wykonanie
Ponieważ przywiozłam 0,5 kg
sera halloumi (tak, obłęd), ląduje w większości dań. Właściwie tylko go grilluję i tyle mi wystarczy. Jest tak pyszny, że nie muszę robić z nim niczego więcej . A ponieważ mam pół tony
cukinii z działki teścia, to i ona siłą rzeczy ląduje w czym się da. Taką kombinację zjadłam na śniadanie i przyznaję, że spokojnie może to być danie obiadowe:)
Składniki:szklanka ugotowanej
kaszy bulgur (użyłam drobnej odmiany)pół małej
cukiniikilka plastrów
sera halloumi
sólpieprztymianekoreganoomlet:2
jajkasólpieprzchili w płatkachWykonywanie:Bulgur wymieszaj z
przyprawami.
Cukinię obierz i pokrój w plastry. Halloumi również pokrój w plastry.
Cukinię i
ser wrzuciłam na grilla i gdy się przypiekły przełożyłam na
kaszę. Przygotuj omlet.
Jajka rozbij do miseczki i wymieszaj z
przyprawami. Na patelni rozgrzej trochę
masła i wlej
jajka. Smaż aż omlet z dołu będzie dobrze wypieczony. Ja jeszcze przekładam go na druga stronę aby spiekł się z obu stron, ale przygotuj omlet wg własnego gustu. Gdy będzie gotowy zroluj go i pokrój na plastry. Przełóż je na warzywa i
kaszę. Posyp czarnym
sezamem jeśli go lubisz. Podawaj od razu po przygotowaniu.Smacznego!