Wykonanie
            Ponieważ przywiozłam 0,5 kg 
sera halloumi (tak, obłęd), ląduje w większości dań. Właściwie tylko go grilluję i tyle mi wystarczy. Jest tak pyszny, że nie muszę robić z nim niczego więcej . A ponieważ mam pół tony 
cukinii z działki teścia, to i ona siłą rzeczy ląduje w czym się da. Taką kombinację zjadłam na śniadanie i przyznaję, że spokojnie może to być danie obiadowe:)

Składniki:szklanka ugotowanej 
kaszy bulgur (użyłam drobnej odmiany)pół małej 
cukiniikilka plastrów 
sera halloumi
sólpieprztymianekoreganoomlet:2 
jajkasólpieprzchili w płatkachWykonywanie:Bulgur wymieszaj z 
przyprawami. 
Cukinię obierz i pokrój w plastry. Halloumi również pokrój w plastry. 
Cukinię i 
ser wrzuciłam na grilla i gdy się przypiekły przełożyłam na 
kaszę. Przygotuj omlet. 
Jajka rozbij do miseczki i wymieszaj z 
przyprawami. Na patelni rozgrzej trochę 
masła i wlej 
jajka. Smaż aż omlet z dołu będzie dobrze wypieczony. Ja jeszcze przekładam go na druga stronę aby spiekł się z obu stron, ale przygotuj omlet wg własnego gustu. Gdy będzie gotowy zroluj go i pokrój na plastry. Przełóż je na warzywa i 
kaszę. Posyp czarnym 
sezamem jeśli go lubisz. Podawaj od razu po przygotowaniu.Smacznego!