Wykonanie
Lekki, puszysty
biszkopt przełożony masą karpatkową z dodatkiem dużej ilości
borówek.
Biszkopt8 jaj8 łyżek
cukru8 łyżek
mąki2 łyżeczki
proszku do pieczenia2 łyżki
mąki ziemniaczanej2
cukry wanilioweMasa200g
masłaop. kremu do karpatki1/2 l
mleka3 szkl
barówkigalaretka jagodowa na 1,5 szkl
wodyDo nasączenia1/2 szkl przegotowanej wystudzonej
wody2 łyżeczki
cukrusok z połowy
cytrynyWierzch ciasta3 szkl
borówki2
galaretki jagodowe na 1,5 szkl
wodyJaja ubić z
cukrem i
cukrem waniliowym na sztywno ,
mąkę zmieszać z
mąką ziemniaczaną i
proszkiem do pieczenia, wsypać do ubitych jaj, delikatnie wymieszać, wlać do formy o wymiarach 24/35cm, piec 30 minut w temp. 175*CPo upieczeniu i wystudzeniu przekroić na pół, nasączy.Krem przygotować według przepisu na opakowaniu, odłożyć kilka łyżek kremu, do reszty dodać oczyszczone
owoce, wyłożyć na
biszkopt, na masę wyłożyć tężejącą
galaretkę, wcześniej rozpuszczoną w szkl.
wody, przykryć
biszkoptem, wierzch posmarować odłożonym kremem.
Galaretki rozpuścić w 2 szkl wrzątku, odstawić do lekkiego stężenia, dodać oczyszczone
owoce, wymieszać, wyłożyć na ciast.

