ßßß
Biszkopt8 jaj8 łyżek cukru8 łyżek mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki mąki ziemniaczanej2 cukry wanilioweMasa200g masłaop. kremu do karpatki1/2 l mleka3 szkl barówkigalaretka jagodowa na 1,5 szkl wodyDo nasączenia1/2 szkl przegotowanej wystudzonej wody2 łyżeczki cukrusok z połowy cytrynyWierzch ciasta3 szkl borówki2 galaretki jagodowe na 1,5 szkl wodyJaja ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno , mąkę zmieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, wsypać do ubitych jaj, delikatnie wymieszać, wlać do formy o wymiarach 24/35cm, piec 30 minut w temp. 175*CPo upieczeniu i wystudzeniu przekroić na pół, nasączy.Krem przygotować według przepisu na opakowaniu, odłożyć kilka łyżek kremu, do reszty dodać oczyszczone owoce, wyłożyć na biszkopt, na masę wyłożyć tężejącą galaretkę, wcześniej rozpuszczoną w szkl. wody, przykryć biszkoptem, wierzch posmarować odłożonym kremem.Galaretki rozpuścić w 2 szkl wrzątku, odstawić do lekkiego stężenia, dodać oczyszczone owoce, wymieszać, wyłożyć na ciast.
