ßßß Cookit - przepis na Glazurowane ďż˝eberka

Glazurowane �eberka

nazwa

Wykonanie

« Batony musli
Dla 4 osób:
1 kg żeberek wieprzowych
1/2 szklanki pikantnego kechupu
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki czerwonego octu winnego
2 łyzki brązowego cukru
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
łyżeczka suszonego tymianku
6 łyżek oleju
sól, pieprz
Mięso umyć i osuszyć. Podzielić na porcje. Obgotować 15 minut we wrzącej, osolonej wodzie. Wyjąc z wrzątku i osuszyć. Połączyć ze sobą składniki glazury. Wymieszać z żeberkami i odstawić do lodówki na 3 godziny. Następnie żeberka ułożyć na blasze i piec w temperaturze 200st C 40 minut, co jakiś czas smarować glazurą.
Przepis z: "Magazyn kulinarny Poradnika Domowego" nr 9/2013
wtorek, 21 lutego 2017, karto_flana
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Polecane wpisy
Kotleciki w migdałach
Dziś bardzo prosto i pożywnie: Kotlety schabowe w migdalowej panierce. Podałam inaczej niż w oryginale, bo z makaronem i sosem pieczarkowym. Dla 4 osób: 
Polędwiczka wieprzowa w cieście chlebowym
Tym razem pomogłam sobie gotowa mieszanka chlebową. Dla 4 osób: 1 polędwiczka wieprzowa o wadze 600 g 250 g gotowej mieszanki chlebowej do wypieku jasnego piecz
Medaliony wieprzowe w sosie piwnym z kapusta po bawarsku
Prosto z Bawarii mam dzis dla was danie z regionu na rozpoczęcie Oktoberfest, ktory oficjalnie rozpoczął się już wczoraj w Monachium. Malzeit! Dla 4-6 osób 1 kg
Obiad domowy na mroźny dzień
Domy, w których się gotuje obiady, stają się bardziej… domowe. Czy też tak myślicie? Gotowanie leczy stresy, byle się do niego nie zmuszać. Jeżeli kogoś s
Zimowy łyk egzotyki
Na Solcu w warzywnym kiosku, który wspominałamtu nie raz, St. znalazł korzonki świeżej kurkumy . Kupił, przyniósł. Natychmiast wykorzystałam te korzonki ( turme
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2017/02/Glazurowane-zeberka.html