ßßß
Dla 4 osób:1 kg żeberek wieprzowych1/2 szklanki pikantnego kechupu2 łyżki koncentratu pomidorowego2 łyżki czerwonego octu winnego2 łyzki brązowego cukru3 ząbki czosnku1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki1/2 łyżeczki pieprzu cayennełyżeczka suszonego tymianku6 łyżek olejusól, pieprzMięso umyć i osuszyć. Podzielić na porcje. Obgotować 15 minut we wrzącej, osolonej wodzie. Wyjąc z wrzątku i osuszyć. Połączyć ze sobą składniki glazury. Wymieszać z żeberkami i odstawić do lodówki na 3 godziny. Następnie żeberka ułożyć na blasze i piec w temperaturze 200st C 40 minut, co jakiś czas smarować glazurą.Przepis z: "Magazyn kulinarny Poradnika Domowego" nr 9/2013wtorek, 21 lutego 2017, karto_flanapoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »Polecane wpisyKotleciki w migdałachDziś bardzo prosto i pożywnie: Kotlety schabowe w migdalowej panierce. Podałam inaczej niż w oryginale, bo z makaronem i sosem pieczarkowym. Dla 4 osób: Polędwiczka wieprzowa w cieście chlebowymTym razem pomogłam sobie gotowa mieszanka chlebową. Dla 4 osób: 1 polędwiczka wieprzowa o wadze 600 g 250 g gotowej mieszanki chlebowej do wypieku jasnego pieczMedaliony wieprzowe w sosie piwnym z kapusta po bawarskuProsto z Bawarii mam dzis dla was danie z regionu na rozpoczęcie Oktoberfest, ktory oficjalnie rozpoczął się już wczoraj w Monachium. Malzeit! Dla 4-6 osób 1 kgObiad domowy na mroźny dzieńDomy, w których się gotuje obiady, stają się bardziej… domowe. Czy też tak myślicie? Gotowanie leczy stresy, byle się do niego nie zmuszać. Jeżeli kogoś sZimowy łyk egzotykiNa Solcu w warzywnym kiosku, który wspominałamtu nie raz, St. znalazł korzonki świeżej kurkumy . Kupił, przyniósł. Natychmiast wykorzystałam te korzonki ( turme