ßßß
Składniki:2 polędwiczki wieprzowe1/3 szkl brązowego cukru1 łyżka słodkiej papryki suszonej1/2 łyżeczki pieprzu cayenne1/2 łyżeczki suszonego czosnku1/2 łyżeczki soli1/2 łyżeczki pieprzuolejPrzygotowanie:Polędwiczki umyć, osuszyć i wyciąć błoniaste części.Cukier wymieszać z przyprawami.Obsypać dokładnie polędwiczki, natrzeć je tak, aby całe były w przyprawach.Na patelni rozgrzać olej (powinno go być tyle, aby dno patelni było zakryte).Położyć polędwiczki i smażyć z każdej strony na rumiany kolor, na niewielkim ogniu.Usmażone polędwiczki przełożyć do żaroodpornego naczynia, zalać sosem, jaki wytworzył się na patelni. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 C i trzymać ok pół godziny, od czasu do czasu polewając sosem spod mięsa.Polędwiczki wyjąć na półmisek, pokroić i polać sosem.Tak przygotowane mięso świetnie nadaje się na zimno do kanapek.Smacznego :)