ßßß Cookit - przepis na Roladki schabowe z farszem z porem

Roladki schabowe z farszem z porem

nazwa

Wykonanie

Lista składników
6 kawałków płata schabu o grubości 1 cm każdy sól, pieprz do smaku [n] nadzienie 2 łyżki masła 2 duże pory 2-3 ząbki czosnku 100 g sera sól, pieprz szczyptę gałki muszkatołowej [n] dodatkowo 1 jajko bułka tarta
Por jest w mojej kuchni dosyć często, bardzo go lubię.
Schab pociąć na 1 cm kawałki, mocno rozbić. Doprawić solą i pieprzem z dwóch stron.
Nadzienie – na patelni roztopić masło, wrzucić pokrojony drobno por, gałkę muszkatołową. Dodać posiekane i zmiażdżone ząbki czosnku. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć aż por zmięknie. Zdjąć patelnię z ognia i dodać potarty ser.
Nadzienie rozłożyć na płaty mięsa i zawinąć. W jednej misce lekko rozbić jajko, a do drugiej wsypać bułkę tartą. Roladki obtoczyć w jajku i bułce tartej.
Smażenie – smażyć na rozgrzanej patelni na złoty kolor. Pod koniec wrzucić pokrojone w grube kawałki pieczarki. Doprawić grzyby solą i pieprzem.
Podawać z ziemniakami. Smacznego
Źródło:http://kuchniapokolen.pl/roladki-schabowe-z-farszem-z-porem