Lista składników6 kawałków płata schabu o grubości 1 cm każdy sól, pieprz do smaku [n] nadzienie 2 łyżki masła 2 duże pory 2-3 ząbki czosnku 100 g serasól, pieprz szczyptę gałki muszkatołowej [n] dodatkowo 1 jajkobułka tartaPor jest w mojej kuchni dosyć często, bardzo go lubię.Schab pociąć na 1 cm kawałki, mocno rozbić. Doprawić solą i pieprzem z dwóch stron.Nadzienie – na patelni roztopić masło, wrzucić pokrojony drobno por, gałkę muszkatołową. Dodać posiekane i zmiażdżone ząbki czosnku. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć aż por zmięknie. Zdjąć patelnię z ognia i dodać potarty ser.Nadzienie rozłożyć na płaty mięsa i zawinąć. W jednej misce lekko rozbić jajko, a do drugiej wsypać bułkę tartą. Roladki obtoczyć w jajku i bułce tartej.Smażenie – smażyć na rozgrzanej patelni na złoty kolor. Pod koniec wrzucić pokrojone w grube kawałki pieczarki. Doprawić grzybysolą i pieprzem.Podawać z ziemniakami. Smacznego