by Gosia Drohomirecka-19 stycznia 2017Owsianka na mlekuryżowym z owocami i syropem klonowymKolejna propozycja Owsianki do serii przepisów Owsiankowe Poranki . Tym razem muszę przyznać że owsianka gotowana na mlekuryżowym smakuje inaczej , smak ten bardzo przypadł mi do gustu i chętnie teraz sięgam po mlekoryżowe. W tym roku skusiłam się na posmakowanie owocukaki lub inaczej sharony, oczywiście znałam ten owoc już od wielu lat, ale przyznam że jakoś nigdy nie skusiłam się, aby poznać go bliżej, dać mu szansę zabłysnąc . Doskonały owoc do owsianek, deserów a co najważniejsze jest słodziutki i zdrowy .Składnikimlekoryżowekilka łyżek płatków owsianychsyrop klonowyowockaki i inne owocekilka suszonych daktyliGotujemy owsiankę na mlekuryżowym. Dekorujemy owocami . Polewamy syropem klonowym . Owsianka na mlekuryżowym ma przyjemny słodkawy posmak.Kluski śląskie z mięsem mielonymPasta wegańska z fasoli – do chlebaTranslate ThisKOKTAJLE I SOKI (32)Przepisy (87)KUCHNIA DUŃSKA (17)ŚNIADANIE Z OWSIANKĄ (19)DANIA OBIADOWE (52)ZDROWIE (2)CZEKOLADKI i BATONY (8)KAWA (14)HERBATA (9)NAPOJEALKOHOLOWE (8)ŚNIADANIA EXPRESSOWE (13)ŚNIADANIA WEEKENDOWE (26)PRZEKĄSKI MAŁE i DUŻE (18)SURÓWKI i DODATKI (18)ZUPY i KREMY (29)DESERY (16)CIASTA i CIASTECZKA (56)SAŁATKI (28)KOLACJA (26)PRZETWORY (10)KUCHNIA WEGETARIAŃSKA (61)