Wykonanie
W tle stale świąteczne piosenki, dookoła łóżka świecą lampki, w miseczce rozgrzewająca korzenna owsianka, a we mnie radość, bo święta coraz bliżej. Serwuję kremową owsiankę z
tofu w korzennych smakach z
słodyczą daktyli oraz
syropu klonowego . Postanowiłam namoczyć
jagody goji oraz
suszone morele w świeżym
soku pomarańczowym i zdecydowanie jeszcze nie raz to zrobię - świetny efekt smakowy! Do tego dodaję
gorzką czekoladę oraz ziarna kakaowca, które sama wczoraj łuskałam :) I oczywiście
orzechy - naturalne, niesolone
pistacje . Na wypasie! :D


kremowa piernikowa owsianka z
tofu i
daktylami podana z
jagodami goji i
suszonymi morelami w
soku pomarańczowym,
gorzką czekoladą 92% oraz ziarnami kakaowca i
pistacjamicreamy gingerbread oatmeal with
tofu and dates served with goji berries and dried apricots in orange juice, dark chocolate 92%, cocoa nibs and pistachios

Składniki:- 5 łyżek
płatków owsianych- ok. 100-120g twardego
tofu silken-
suszone daktyle- 1/2 szklanki
mleka roślinnego-
przyprawa korzenna do piernika- opcjonalnie: łyżeczka
syropu klonowegoTofu zmiksować w garnuszku. Dodać
płatki,
mleko, posiekane
daktyle i opcjonalnie jeszcze
syrop. Przyprawić. Bardzo dokładnie wymieszać i wstawić na noc do lodówki. Rano podgrzać aż do zgęstnienia. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Wczoraj moim oczom pierwszy raz ukazał się zimowy krajobraz. Niestety nawet nie w miejscu mojego zamieszkania, a dopiero gdy trafiłam do centrum. Było tak pięknie, że miałam ochotę chwycić za aparat (gdybym tylko go miała przy sobie...) i robić zdjęcia. Jednak szybko zniknął ten cudowny widok. Liczę na więcej w święta :)Miłego czwartku!