ßßß
 
            
         Złota owsianka nasycona aromatem jesieni. Ciepłe i miękkie płatki koją żołądek, jabłko daje soczystość i dorzuca od siebie błonnik i witaminy. Syrop łączy smaki, daje charakteru i chce się jeszcze. Spróbujecie?Potrzebujecie:3 łyżki płatków owsianychmałe, czerwone jabłuszkocynamonsyrop klonowy- uwaga bo wciąga :)odrobina mleka roślinnegoPłatki do miseczki, zalewamy lekko gorącą wodą aż nasiąkną. Dolewamy odrobinę mleka, aby się nam podniebienie nie skleiło od płatków. Kroimy jabłuszko ( ja ze skórką oczywiście) sypiemy cynamonem i polewamy syropem. Jemy jeszcze ciepłe i smacznego.Syrop klonowy pobiera się z pnia drzewa. Jest bogaty w sole mineralne ważne w prawidłowej pracy serca i układu nerwowego, takich jak wapń, magnez, potas, fosfor i mangan. Zawiera również witaminy z grupy B, niacynę, biotynę oraz kwas foliowy. Jest on mniej kaloryczny od cukru, jednak ma wyższy indeks glikemiczny od miodu. (miód 60, syrop klonowy 65)
Złota owsianka nasycona aromatem jesieni. Ciepłe i miękkie płatki koją żołądek, jabłko daje soczystość i dorzuca od siebie błonnik i witaminy. Syrop łączy smaki, daje charakteru i chce się jeszcze. Spróbujecie?Potrzebujecie:3 łyżki płatków owsianychmałe, czerwone jabłuszkocynamonsyrop klonowy- uwaga bo wciąga :)odrobina mleka roślinnegoPłatki do miseczki, zalewamy lekko gorącą wodą aż nasiąkną. Dolewamy odrobinę mleka, aby się nam podniebienie nie skleiło od płatków. Kroimy jabłuszko ( ja ze skórką oczywiście) sypiemy cynamonem i polewamy syropem. Jemy jeszcze ciepłe i smacznego.Syrop klonowy pobiera się z pnia drzewa. Jest bogaty w sole mineralne ważne w prawidłowej pracy serca i układu nerwowego, takich jak wapń, magnez, potas, fosfor i mangan. Zawiera również witaminy z grupy B, niacynę, biotynę oraz kwas foliowy. Jest on mniej kaloryczny od cukru, jednak ma wyższy indeks glikemiczny od miodu. (miód 60, syrop klonowy 65)