Wykonanie
Witam!Pierwszy post i nie
mogę już wytrzymać żeby nie podzielić się przepisem ;)Oczywiście z racji godziny postanowiłam , że pierwszy wpis będzie dotyczył owsianki, którą bardzo, gorąco polecam :)Składniki:1 szklanka
mleka5-6 łyżek
płatków owsianych (u mnie górskie)1 łyżeczka słodziku w proszku1 łyżeczka budyniu (proszku) - u mnie
toffi1 jabłuszkoGarść
rodzynekPrzyprawa do szarlotki lub piernikaNo i jedziemy ;)
Mleko przelewamy do garnuszka, gotujemy. Po zagotowaniu dodajemy
płatki owsiane, mieszamy dalej na ogniu aż spęcznieją. W osobnej szklance mieszamy łyżeczkę proszku budyniowego z odrobiną
wody i dodajemy do
płatków cały czas mieszając. Kiedy już owsianka nabierze gęstości dodajemy pokrojone w kosteczkę jabłuszko i
rodzynki no i
przyprawę. Całość mieszamy jeszcze przez chwilę i gotowe!Dodatkowo na wierzchu owsiankę można posypać pokruszonymi
orzechami lub jak w moim ulubionym wariancie sypnąć garść ulubionych
płatków muesli :)Smacznego!


Przepis dodaje do akcji: Poranne wariacje, czyli propozycje
śniadaniowe.