Wykonanie

Danie jest z cyklu : "łatwe", dlatego to jest moja propozycja na świąteczny obiad :)Składniki :
mięso z królika ok. 60 dag tj. 3
tuszkimarchew,
pietruszka, duża
cebulaczosnek 2 ząbki
sól,
pieprz czarny,
liść laurowy,
zioła prowansalskie,
papryka mielonatłuszcz do smażenia

Przygotowanie :
mięso umyć osuszyć, posypać
pieprzem,
paprykąCebulę pokroić w piórka,
marchew i
pietruszkę w kostkęNa rozgrzanym tłuszczu
mięso obsmażyć z obu stronWsypać
cebulę, przesmażyć, wsypać warzywa i pokrojony
czosnek, przykryć pokrywką- smażyćW trakcie smażenia dolać tyle
wody by
mięso nie przywarło do patelni- smażyć do miękkości
mięsa, w trakcie posolić i wsypać sporą szczyptę
ziół prowansalskich, często mieszać by nie przypalić warzyw i
mięsa.