Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Deser z pysznymi
ciasteczkamiDetoks z dietą Oxy + przepis ... »Dziś was zaskoczę moim serniczkiem. Takiego jeszcze nie robiłam. ważne , że rodzina zadowolona i smakowało.Składniki na sernik:- 120 g
masła- 1 wiaderko
twarogu- 1 szklanka
ksylitolu- 2 czubate łyżki
skrobi ziemniaczanej- 5
jajekDodatkowo:- 150 g
gorzkiej czekolady- wiórka
czekolady "zielone"- 2 łyżki
mleka-
rodzynki 1 /2 szklanki-
mąka pszenna do obsypania
rodzynekWykonanie:Do misy wbijamy
jaja całe i miksujemy z
ksylitolem .Dodajemy
ser z wiaderka oraz
mąkę ziemniaczaną .Formę okrągłą 26 cm wykładamy papierem do pieczenia i wsypujemy na dno
płatki dosyć sporo, a niech wejdą sobie w sernik.Przekładamy połowę masy serowej.
Rodzynki wkładamy do miseczki i zalewamy wrzątkiem, zostawiamy na 15 minut by "urosły". Odsączmy
rodzynki i zasypujemy je
mąką tyle by były obsypane. Przekładamy na masę
serową na całą powierzchnie i zalewamy pozostałą masą
serową.Do piekarnika na sano dno wkładamy blaszkę z
wodą i nastawiamy piec na 200 stopni.Wkładamy nasz sernik i pieczemy z "parą
wodną" jakieś 20 minut i zmniejszamy do 170 stopni i pieczemy 1 godzinę.Po wyjęciu i ostudzeniu sernika polałam go
czekoladą roztopioną w
mleku i obsypałam wiórkami
czekolady " zielonymi"
piątek, 28 października 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .Polecane wpisySernik
jagodowy z
białą czekoladąJagódki sobie siedziały w miseczce i tak do mnie przemawiały. Asiula no zrób z nami coś pysznego coś co jeszcze nie robiłaś.No to poszłam na układ hihihihi
zrobSernik na zimno z
morelamiNo to i u mnie coś nowego, mianowicie nie pamiętam już kiedy robiłam sernik na zimno z
owocami.No to mamy dziś smakołyk na talerzu. Składniki:
biszkoptySernik na spodzie kruchymKochani dziś będzie wesoło oraz trochę wpadek. Pisząc ten przepis mam świetny humor. Razem z Mariuszem stworzyliśmy film jak go robiłam, więc zapraszam do
przepO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter