Przez Marzena 23 października 2016Prosta, łatwa i smaczna. Zupa która zaskoczyła mnie połączniem składników i smakiem. Prostota wykonania napewno zachęci Was do wpróbownia przepisu. Szczególnie polecam osobom dbającym o linię ponieważ soczewica coraz częsciej pojawia się w dietach odchudzających.Składnikiczerwona soczewica - 3/4 szklankipor pokrojony - 1/2 szklankipasta lub sos pomidorowy - 2-3 łyżkimajonez z ziemniaka - 4 łyżkisol, pieprz i przyprawa warzywanakalafior - 1 główkaczosnek - 2-3 ząbkimarchewka mała - 1 sztukaseler naciowy - 1 łodyga (mała)InstrukcjeWszystkie warzywa , (oprócz kalafiora) bez krojenia wrzucamy do garnka i wraz soczewicą, przyprawami gotujemy do miękkości. Następnie miksujemy tzw żyrafą lub w blenderze dodając majonez roślinny.Kalafior gotujemy w osolonej wodzie i dodajemy pokrojony do zmiksowanej zupy tuż przed podaniem. Możemy posypać natką pietruszki.