Wynik: 30Czas przygotowania: 15minutCzas gotowania: 15minutPrzez Marzena 8 września 2015Do jesieni jest już bliżej niż dalej, więc pogoda coraz bardziej nastraja do pichcenia w kuchni.Połączenie dość zaskakujące - kalafior i soczewica - ale warte eksperymentu. Rodzina prosiła o dokładki pałaszując zupę z razowym chlebem domowego wypieku.Składnikiczerwona soczewica - 3/4 szklankiseler naciowy - 1 pałkamarchewki - 2 sztukiziemniaki - 2-4ząbki czosnku - 3mały kalafiorsól i pieprz do smakuwoda - ok 6 szkalnekInstrukcjeWarzywa kroimy w kostkę, zalewamy wodą, dodajemy czerwoną soczewicę i gotujemy do miękości.Pod koniec gotowania dodajemy pokrojony w różyczki kalafior.Doprawiamy solą i pieprzem.Przed podaniem można posypać posiekanym koperkiem.Porcja dla czterech osób.