ßßß
 
            
         BrownieSkładniki:kwadratowa forma o boku 20 cm150 g brązowego180 g masła1 łyżeczka waniliowego ekstraktu2 jajka80 g mąki50 g kakaoszczypta soliCzekoladowy mus50 g marshmallows120 g gorzkiej czekolady, u mnie 70% kakao50 ml mleka250 ml śmietanki kremówki1łyżka kakao
BrownieSkładniki:kwadratowa forma o boku 20 cm150 g brązowego180 g masła1 łyżeczka waniliowego ekstraktu2 jajka80 g mąki50 g kakaoszczypta soliCzekoladowy mus50 g marshmallows120 g gorzkiej czekolady, u mnie 70% kakao50 ml mleka250 ml śmietanki kremówki1łyżka kakao Nastaw piekarnik na 160ºC na termoobieg (bez termoobiegu 175ºC). Rozpuść masło i wymieszaj z kakao. Lekko ostudź, a następnie wymieszaj z jajkami, solą i wanilią. Na koniec przesiej mąkę i wymieszaj z masą czekoladową. Wyłóż masę do formy wyłożonej papierem, wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 20 minut. Wyjmij ciasto i ostudź. W między czasie przygotuj mus. W kąpieli wodnej rozpuść rozdrobnioną czekoladę, marshmallows i mleko. Odstaw do ostygnięcia. Ubij śmietankę na sztywno. pod koniec ubijania zacznij dodawać masę czekoladową. Masa czekoladowa musi być dobrze ostygnięta. Inaczej zrobią się grudki. Wystygnięte brownie posmaruj równo musem i włóż do lodówki na godzinę. Schłodzone ciasto oprósz kakao i pokrój na kawałki.
Nastaw piekarnik na 160ºC na termoobieg (bez termoobiegu 175ºC). Rozpuść masło i wymieszaj z kakao. Lekko ostudź, a następnie wymieszaj z jajkami, solą i wanilią. Na koniec przesiej mąkę i wymieszaj z masą czekoladową. Wyłóż masę do formy wyłożonej papierem, wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 20 minut. Wyjmij ciasto i ostudź. W między czasie przygotuj mus. W kąpieli wodnej rozpuść rozdrobnioną czekoladę, marshmallows i mleko. Odstaw do ostygnięcia. Ubij śmietankę na sztywno. pod koniec ubijania zacznij dodawać masę czekoladową. Masa czekoladowa musi być dobrze ostygnięta. Inaczej zrobią się grudki. Wystygnięte brownie posmaruj równo musem i włóż do lodówki na godzinę. Schłodzone ciasto oprósz kakao i pokrój na kawałki.