Wykonanie
            Coś dla fanów przekładanych, wilgotnych ciast 
czekoladowych. Idealny dodatek do niedzielnej 
kawy, wywoła uśmiech na twarzy największego ponuraka :P

Składniki:Ciasto:- szklanka 
mąki p szennej,- łyżeczka 
proszku do pieczenia,- 4 
jaja,- szczypta 
soli,- tabliczka 
gorzkiej czekolady (100 g),- 3/4 szklanki 
cukru.Krem:- 2 opakowania budyniu 
waniliowego,- 0,5 l 
mleka,- 4 łyż ki 
cukru,- kostka 
masła,- łyżka 
kakao.
Słonecznik:- 100 g 
ziaren słonecznika,- 0,5 szklanki 
cukru,- 2 ł yżki 
masła.Wykonanie:1. 
Czekolad ę łamię na drobne kawałki i topię w łaźni 
wodnej. Do miski przesi e wam 
mąkę i proszek d o pieczenia.2. 
Białka oddzielam od żółte k. 
Żółtka ucieram z 
cukrem, a 
białka ubi jam z dodatkiem 
soli na sztywn ą pianę. Do utartych 
żółtek, wciąż miksując, dodaję 
białkową pianę, roz top 
ioną czekoladę oraz 
mąkę z dodatkiem 
proszku do pieczenia. Ca łość ucie ram na g ład ką masę.3. Ciasto przelewam do w yło ż onej papierem blaszki. Piekę ok. 40 minut w temperaturze 180 st. C.4 . Upieczone i wystudzone cia sto przecina m na dwie ró wne części.5. Krem: Przygotowuję 
budyń z połowy 
mleka wskazanego na opakowaniu i z dodatkiem 
cukru i 
kakao. 
Budyń studzę, a w tym czasie rozcieram 
masło na gładką masę. Do 
masła dodaję 
budyń i miksuję na gładka masę. Jeśli w kremie pojawiły się grudki, dodaję odrobinę 
mleka i miksuję (Do kremu można dodać 
ziarna słonecznika).6. Sło necznik:
Masło topi ę, dodaję 
cukier. Gdy 
cukier zacznie się karmelizowa ć, wsypuję 
słonecznik. Dokładnie mieszam i odstawiam do przesty gnięcia.7 . Nakładam wszystkie składniki w następującej kolejności: 
biszkopt krem, 
biszkopt krem, karmelizowane ziarna s łonecz nika .
