Fajna i smaczna propozycja na rybę skąpaną w sosie pieczarkowo - śmietanowo - paprykowym. Można zrobić na ostro ale nie jest to konieczne bo w delikatniejszej wersji też smakuje wybornie. W oryginale pstrąg u mnie sieja. Przepis wycięty ze starej gazety, niestety nie ma tu nazwy.Składniki :4 filety białej ryby150 g pieczarek1 mała cebula1 szklanka śmietany ( użyłam 12 % )2 łyżki mąki1 łyżka mielonej słodkiej papryki1 łyżeczka ostrej papryki ( lub mniej )cytrynasólmasło lub margaryna do smażeniaCebulą drobno siekamy podsmażamy na tłuszczu aż się zeszkli. Pieczarki kroimy w grubsze talarki dodajemy do cebuli wraz z papryką. Dusimy 15 minut.Rybę opłukać, osuszyć, posolić i skropić sokiem z cytryny. Odstawić.Śmietanę wymieszać z mąką tak aby nie było grudek. Dodać do pieczarek. Wymieszać. Rybę przełożyć do rondelka lub na głębszą patelnię ( ja wszystko robiłam w jednym garnku. Przełożyłam rybę do sosu. ) i zalać wcześniej przygotowanym sosem. Dusimy na niewielkim ogniu 20 minut. Pamiętajcie aby co jakiś czas delikatnie przemieszać, żeby sos się nie przypalił.Smacznego :)