ßßß Cookit - przepis na lemoniada arbuzowa

lemoniada arbuzowa

nazwa

Wykonanie

(1 dzbanek)
1/2 ŚREDNIEJ WIELKOŚCI ARBUZA (bez pestek)
3 DOJRZAŁE CYTRYNY
MIÓD/CUKIER TRZCINOWY/KSYLITOL (bardzo ew. cukier puder) (wg uznania)
WODA GAZOWANA (1 szklanka)
KOSTKI LODU
DODATKOWO : garść ŚWIEŻEJ MIĘTY/ MELISY
Pokrojonego w kostkę arbuza wkładamy do blendera i miksujemy. Przelewamy przez gęste sitko do dzbanka*, dodajemy sok wyciśnięty z 2 cytryn, wodę gazowaną, cukier, listki mięty (i melisy), mieszamy. Trzecią cytrynę kroimy w grube plastry i dodajemy do lemoniady razem z kostkami lodu. Gotowe!
koktajl bananowo-kokosowo-miętowy
napój z mango, pomarańczą, kiwi i miętą
smoothie truskawkowe z mlekiem kokosowym i limonką
supersycący owocowo-buraczkowy koktajl śniadaniowy
Źródło:http://thefoodtime.com/lemoniada-arbuzowa