Dobry przepis to dobry przepis. Bez względu na to, skąd pochodzi. Ten na przykład znalazłam w „biedronkowej” gazetce… :)Składniki:800 g fileta z piersi indyka2 ząbki czosnkupęczek natki pietruszki100 ml białego, wytrawnego wina2 łyżeczki musztardy Dijonsól i świeżo mielony czarny pieprz2-3 łyżki oleju + łyżka masła do smażeniaCzosnek i natkę pietruszki drobniutko siekamy.Filet z piersi indyka płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy i kroimy na sznycle o grubości około 1 cm. Każdy z obu stron posypujemy solą i pieprzem, a następnie obtaczamy w mieszaninie czosnku i pietruszki. Odstawiamy na pół godziny.Na patelni rozgrzewamy olej z dodatkiem masła. Każdy sznycel smażymy przez około 7 – 8 minut z każdej strony, zdejmujemy z patelni i trzymamy w cieple.Przygotowujemy sos: na patelnię pozostałą po smażeniu mięsa wlewamy wino wymieszane z musztardą, zagotowujemy. Wkładamy obsmażone wcześniej sznycle i dusimy jeszcze przez 2 -3 minuty.Podajemy od razu, na przykład z ziemniakami z wody i pomidorami w śmietanie.Twoja ocena:Przepis:Data publikacji:2015-11-08Przygotowanie:15MGotowanie/pieczenie:20MCałkowity czas:35MŚrednia ocena:5Based on 4 Review(s)