ßßß Cookit - przepis na Sznycle z indyka w sosie musztardowym

Sznycle z indyka w sosie musztardowym

nazwa

Wykonanie

Dobry przepis to dobry przepis. Bez względu na to, skąd pochodzi. Ten na przykład znalazłam w „biedronkowej” gazetce… :)
Składniki:
800 g fileta z piersi indyka
2 ząbki czosnku
pęczek natki pietruszki
100 ml białego, wytrawnego wina
2 łyżeczki musztardy Dijon
sól i świeżo mielony czarny pieprz
2-3 łyżki oleju + łyżka masła do smażenia
Czosnek i natkę pietruszki drobniutko siekamy.
Filet z piersi indyka płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy i kroimy na sznycle o grubości około 1 cm. Każdy z obu stron posypujemy solą i pieprzem, a następnie obtaczamy w mieszaninie czosnku i pietruszki. Odstawiamy na pół godziny.
Na patelni rozgrzewamy olej z dodatkiem masła. Każdy sznycel smażymy przez około 7 – 8 minut z każdej strony, zdejmujemy z patelni i trzymamy w cieple.
Przygotowujemy sos: na patelnię pozostałą po smażeniu mięsa wlewamy wino wymieszane z musztardą, zagotowujemy. Wkładamy obsmażone wcześniej sznycle i dusimy jeszcze przez 2 -3 minuty.
Podajemy od razu, na przykład z ziemniakami z wody i pomidorami w śmietanie.
Twoja ocena:
Przepis:
Data publikacji:
2015-11-08
Przygotowanie:
15M
Gotowanie/pieczenie:
20M
Całkowity czas:
35M
Średnia ocena:
5
Based on 4 Review(s)
Źródło:http://www.kuchniamalwinki.pl/2015/11/08/sznycle-z-indyka-w-sosie-musztardowym