Wykonanie
Tej potrawy naprawdę warto spróbować. Jest znakomita, a co najważniejsze jej przygotowanie zajmuje tyle ile gotowanie
makaronu. Kojarzy mi się bardzo wakacyjnie i letnio. A jeśli o wakacjach
mowa, to już nie
mogę się doczekać naszych tegorocznych wakacji. Zapowiadają się bardzo ciekawie. Jedziemy jak zwykle z naszymi znajomymi, co
daje gwarancję, że będzie rewelacyjnie. A jeśli do tego dołożymy mnóstwo zwiedzania, pobudki o 5 rano, włażenie w każdą dziurę w
mieście- robią się dla nas wakacje idealne. Wiem, że są osoby, które tego nie rozumieją. Dla nich wakacje to plaża, morze i słońce. I w porządku. Każdy wybiera to co lubi. Leżeć na plaży będą za jakiś czas, żeby wygrzać stare kości:,
póki co wybieramy coś innego:)
Składniki:
makaron spaghetti150 g
migdałów2 czubate łyżki startego
parmezanu2 ząbki
czosnku350-400 g
pomidorówsólpieprzWykonywane:
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie.
Migdały pozbaw skórki i upraż przez chwilę na suchej patelni. Zmiksuj
migdały,
parmezan,
czosnek,
sól i
pieprz.
Pomidory pozbaw skórki i pokrój na kawałki. Na patelni wlej trochę
oleju i wrzuć
pomidory. Podsmaż pół minuty i dodaj
migdałowe pesto. Wymieszaj całość ze sobą. Dodaj
makaron i wymieszaj ponownie. Posyp
płatkami migdałowymi i
parmezanem.Smacznego!