ßßß
Składniki1/2 główki młodej kapusty2 młode marchewkimała cebulapęczek koperkupęczek szczypiorkusól, pieprzsok z połowy cytryny2 łyżki majonezuszczypta cukruSposób przygotowaniaKapustę oczyścić, drobno poszatkować , posypać solą , wymieszać odstawićMarchewkę obrać , zetrzeć na tarce jarzynowej , koperek i szczypiorek drobno posiekać , cebulę pokroić w drobną kostkęKapustę odcisnąć z nadmiaru soku , dodać marchewkę , koperek , szczypiorek ,cebulę, szczyptę cukru , sok z cytryny , pieprz , wymieszać , przed podaniem dodać majonez lub skropić oliwąRadyMajonez możemy zastąpić jogurtem naturalnym , lub oliwą


Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab