ßßß
Składniki:2 bakłażany5 łodyg selera naciowego2 duże pomidory1 cebula3 ząbki czosnku3 łyżeczki kaparów100g oliwek50g rodzynek1 garść rozdrobnionych orzechów włoskich1 łyżeczka cukru5 łyżek octu z białego winaprzyprawy: sól, pieprz, oreganoWykonanie:Bakłażany myjemy, kroimy w kostkę, solimy i odstawiamyCebulę i czosnek kroimy w drobną kosteczkęPomidory sparzamy i kroimy w kostkęŁodygi selera myjemy i kroimy w paseczkiW garnku rozgrzewamy oliwę, dodajemy cebulę i czosnek smażymy do zrumienieniaDodajemy selera naciowego, podsmażamy około 5 minutDo garnka dodajemy bakłażana smażymy kolejne 5 minutDodajemy pomidory, kapary, oliwki, rodzynki i orzechy. Całość podlewamy octem i przyprawiamyGotujemy około 15minut na małym ogniu