Wykonanie

Robiłam ostatnio pastę z
fasoli i
suszonych pomidorów na kanapki, tak nam zasmakowała, że postanowiłam z nią zaszaleć. I tak wyszły pyszne zapiekanki z pastą, pełne smaków i aromatów. Rewelacja w smaku i coś innego. Po świątecznym mięsnym szaleństwie takie zapiekanki to super pomysł, bardzo wszystkim smakowały. Robi się je szybko, można je podać na obiad lub wczesną kolację, na imprezie też się sprawdzą.Zapraszam do spróbowania :-)Składniki:- 3
bagietki- 12 plastrów
sera- puszka
fasoli białej- 1
cebula- 1 ząbek
czosnku- 6
pomidorów suszonych z zalewy-
sól,
pieprz-
papryka czerwona stożkowa- listki świeżej
bazylii- sos 1000 wysp DeveleyWykonanie:
Fasolę odsączyć i wrzucic do blendera, zmiksować. Dodać
pomidory z zalewy i podsmażoną
cebulkę z wyciśniętym
czosnkiem. Dodać
sól i
pieprz i łyżkę
oleju ze słoika z
pomidorami. Ponownie zmiksować.
Bagietki przekroić na pół, posmarować pastą, ułożyć plasterki
papryki i
ser żółty. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiec w piekarniku, temperatura 180 stopni przez 15-20 minut, grzanie góra-dół. Przełożyć na talerze, podawać z ketchuper, sosami. Posypać posiekaną
bazylią.Smacznego :-)


