Wykonanie
Odmrażałam wczoraj lodówkę :-) i robiłam porządki :-). Został mi woreczek
fasolki szparagowej i
filet z kurczaka, no i obiad do zrobienia, więc szybko wymyśliłam pyszne i lekkie danie.
Ryż z
kurczakiem i
fasolką.W sam raz na dzisiejsze upały, przy których ma się ochotę dużo pić i lekko zjeść. Wyszło pysznie :-).Zapraszam :-)Składniki:- 1
filet z kurczaka- 2 woreczki
ryżu dzikiego z paraboloid- woreczek
fasolki szparagowej - u mnie mrożona ok. 300 g- 2 łyżeczki
przyprawy do kurczaka- 2 łyżeczki
vegety własnej produkcji- 1 łyżeczka
ziół prowansalskich- szczypta
pieprzu-
pomidorki i
rzodkiewka do dekoracjiWykonanie:Filet umyć i pokroić w kostkę, przyprawić
przyprawą do kurczaka, podsmażyć na patelni. Przełożyć do garnka i zalać 1 szklanką
wody, dodać
vegete,
zioła i
pieprz, wrzucić
fasolkę i dusić pod przykryciem do miękkości. W tym czasie ugotować
ryż.
Ryż przełożyć na talerze, nałożyć
mięso z
fasolką i sosem (nie zagęszczam), udekorować
pomidorkami i
rzodkiewką.Smacznego :-)