ßßß
Odmrażałam wczoraj lodówkę :-) i robiłam porządki :-). Został mi woreczek fasolki szparagowej i filet z kurczaka, no i obiad do zrobienia, więc szybko wymyśliłam pyszne i lekkie danie. Ryż z kurczakiem i fasolką.W sam raz na dzisiejsze upały, przy których ma się ochotę dużo pić i lekko zjeść. Wyszło pysznie :-).Zapraszam :-)Składniki:- 1 filet z kurczaka- 2 woreczki ryżu dzikiego z paraboloid- woreczek fasolki szparagowej - u mnie mrożona ok. 300 g- 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka- 2 łyżeczki vegety własnej produkcji- 1 łyżeczka ziół prowansalskich- szczypta pieprzu- pomidorki i rzodkiewka do dekoracjiWykonanie:Filet umyć i pokroić w kostkę, przyprawić przyprawą do kurczaka, podsmażyć na patelni. Przełożyć do garnka i zalać 1 szklanką wody, dodać vegete, zioła i pieprz, wrzucić fasolkę i dusić pod przykryciem do miękkości. W tym czasie ugotować ryż.Ryż przełożyć na talerze, nałożyć mięso z fasolką i sosem (nie zagęszczam), udekorować pomidorkami i rzodkiewką.Smacznego :-)

