Wykonanie
Składniki:
pierś z kurczaka2 woreczki
ryżu400 g
fasolki szparagowej (może być świeża lub konserwowa)
przyprawy: 1 łyżeczka
curry, pół łyżeczki
ziół prowansalskich, 0,5 łyżeczki
papryki ostrej,
przyprawa do kurczaka2 łyżki
mąkiPrzygotowanie
Filet z kurczaka myje, osuszam papierowym ręcznikiem. Kroję w kostkę oraz obficie przyprawiam i wstawiam na godzinę do lodówki. Smażę na
oleju na rumiany kolor. Wlewam szklankę
wody. Jeżeli mamy świeżą
fasolkę, to dodajemy ją w tym momencie i gotujemy, aż zmięknie, a jeżeli konserwową, to dopiero po zagęszczeniu sosu. W szklance rozrabiam
wodę z dwoma łyżkami
mąki i wlewam do
mięsa. Mieszam dokładnie, aby sos zgęstniał. Przyprawiam
curry,
ostrą papryką i
ziołami i
pieprzem. Naprawdę smaczne!!!