ßßß
Składniki:400 g kaszy bulgur2 duże pomidory2 ogórki zielone1 cebulka2 garści posiekanej natki pietruszkipół garści posiekanej miętypół garści posiekanej bazylii1/2 puszki kukurydzy1/3 szkl. oliwy z oliweksok z 1 cytrynypieprzsól
Sposób przygotowania:Kaszę ugotuj w wodzie według przepisu na opakowaniu - ja wypłukałam kaszę w zimnej wodzie, następnie zalałam ją czystą zimną wodą i moczyłam przez pół godziny. Następnie odlałam pozostałą wodę i zalałam wrzątkiem. Gotowąłam około 8 minut - sprawdzałam kaszę "na ząb" :)Osącz i pozostaw do wystygnięcia. Cebulę drobno posiekaj, pomidory i ogórki pokrój w kosteczkę. Dodaj warzywa do kaszy razem z osączoną kukurydzą. Dodaj posiekane zioła. Dopraw solą i pieprzem, polej oliwą i skrop sokiem z cytryny. Wymieszaj.