ßßß
Składniki:300 g makaronu600 g piersi z kurczaka500 g białych winogron rodzynkowych (bez pestek)puszka kukurydzy4 łyżki nasion słonecznikamajonezsólpieprzpapryka słodkaczosnekcurryolej
Sposób przygotowania:Kurczaka umyj, osusz i pokrój w kostkę. Mięso oprósz słodką papryką, curry, solą, pieprzem. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj i zostaw na pół godzinki, by się zamarynowało.Po tym czasie usmaż mięso na niewielkiej ilości oleju na złoto.Makaron ugotuj w dużej ilości osolonego wrzątku. Odcedź, przelej zimną wodą.Winogrono umyj i pokrój na połówki. Kukurydzę osącz.Słonecznik upraż na suchej patelni, aż zacznie łądnie pachnieć.Wszystkie składniki wymieszaj z majonezem. Dopraw solą i pieprzem.