Wykonanie

Przepis jeszcze świąteczny. Pyszna i ulubiona
ryba po grecku. Przepis mam od wielu już lat od mojej koleżanki Asi :-). Próbowałam wiele przepisów, ale ten jest zdecydowanie najlepszy.Spróbujcie koniecznie :-)Składniki:- 1 kg
filetu z ryby ( ja dałam
morszczuka bez glazury)- 5 dużych
marchewek- 3
cebule- duży
koncentrat pomidorowy- kawałek
pora-
olej-
ocet-
przyprawy -
sól,
pieprz-
przyprawa do ryb-
mąka do obtaczania
rybyWykonanie:
Rybę odmrażamy, przyprawiamy
przyprawą do ryby. Obtaczamy w
mące i smażymy na patelni na
oleju na złoty kolor.
Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na patelni na łyżce
oleju,
marchew obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach, dodać do
cebuli, dodać pokrojony w kostkę
por. Wszystko zalać szklanką
wody i dusić pod przykryciem do miękkości.W kubku rozrobić koncentrat z
solą i
pieprzem,
octem (ja dałam łyżkę) i dodać do uduszonych warzyw, wymieszać i jeszcze przyprawić do smaku.W pojemniku ułożyć warstwę
marchewki,
rybę, warstwę
marchewki,
rybę i warstwę
marchewki.Przechowywać w lodówce.Smacznego :-)